Etiquetas

domingo, 3 de enero de 2016

Com a docent d'Educació Infantil, com puc aplicar el text d'Educar en l'èxit?

Avui en dia, com diu el text, els trofeus més importants són els de la bellesa física i l'esport, però no pas els que fan referència a l'excel·lència. Aquesta és una part important en l'educació cap a l'èxit que s'hauria de canviar.

L'Educació Infantil és l'etapa clau on el nen comença a desenvolupar nous aprenentatges que seran la base de la seva maduresa com a persona. Per tant, si volem educar en l'èxit, ho hem de començar en aquesta fase perquè tots els aprenentatges posteriors estiguin ben consolidats. Hem d'aprofitar les ganes d'aprendre que tenen els nens en aquesta edat. Per aconseguir-ho haurem d'aplicar estratègies metodològiques motivadores per a que tots els nens aprenguin d'una manera: lúdica, dinàmica i personal, ja que d'aquesta manera estaran motivats i cada cop voldran aprendre més coses sense reflectir avorriment, desànim o una actitud passiva.

D'altra banda, si eduquem ho hem de saber fer. El millor mode és fer-ho equitativament, és a dir, que tots tinguin les mateixes oportunitats d'aprendre. Així els hi oferirem les eines perquè puguin assolir l'excel·lència i no pas el fracàs. Per dur-ho a terme els docents ens haurem d'assabentar de les situacions familiars heterogènies de tota la classe. A partir d'aleshores sabrem atorgar a cada nen el que veritablement necessita.

No hay comentarios:

Publicar un comentario